Regionális hírek
Plusz egy lépés az egészségesebb életért
Divattá vált az egészségmegőrzés, az emberek próbálnak lépéseket tenni testi-lelki hogylétük optimalizálásáért.

Csopak Község Önkormányzata felismerve, hogy a legtöbben nyaralásuk idején szeretnek és érnek rá nagyobb figyelmet szentelni az egészségmegőrzésre és betegségmegelőzésre, idén is megrendezte Egészséghét programját, közvetlenül a már hagyománnyá vált nyárvégi program, a Csopak Futás előtt.

A Balatoni község strandjára legtöbben idén is családjukkal érkeztek, akik a múlt héten élvezhették az Egészség Hét programjait. Az esemény vezérfonala az egészséges életmód népszerűsítése, abban az értelemben, hogy az emberek figyeljenek oda egészségi állapotukra, járjanak rendszeresen szűrésekre, ezzel is lehetőséget biztosítva a megelőzésre.

Richter Egészségsátort alakítottak ki a strandon – a Richter Gedeon Nyrt. főtámogatásával -, melyben különböző vizsgálatok folytak, többek között vérnyomásmérés, testtömegindex-mérés, tájékoztató anyagok terjesztése, és dietetikus és gyógytornász várta az érdeklődőket. A sportkedvelőknek a vízi torna, strandfoci-bajnokság, ügyességi játékok mellett a Csopak Futás koronázta meg a hetet.

A hagyományosan megrendezésre kerülő 5 és 10 km-es távok mellett nagy volt az érdeklődés az idén először meghirdetett félmaratoni távra is. 133 nevezés érkezett az idei versenyre, ami alaposan meghaladta a sokévi átlagot. A hagyományos két táv kellemes időben, egyszerre indult 17-órakor és 18 órára mindenki a célban volt.

A korcsoportokba sorolt versenyzők közül idén elsőként értek célba 5 km-es távon: Szabó Mercédesz, Kardos Kinga, Füzy Judit, Papp Zsuzsanna, Nick Márton, Jonas Junckes, Pál Lajos, Pap Zsolt. 10 km-es távon: Sebők Lilla, Merényi Tímea, Fazekas Margit, Fügi Andrea, Rodics Csaba, Juhas Christopher, Kovács Gábor, Molnár József, Székely Gyula.

Nyomtatás
Vissza