Gyógyszerpiac
Nálunk lesz az Eva Group európai központja
Az egyiptomi Eva Group Magyarországon hozza létre európai kutató-fejlesztő központját.

Az Eva Group az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja - közölte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az európai fejlesztési központ első lépésként 120 új munkahelyet hoz létre Magyarországon, ebből 20-at közvetlenül a vállalatcsoport magyarországi cégénél, 100-at pedig az együttműködésbe bevont külső partnereknél.

A vállalatcsoport az európai terjeszkedési tervek megvalósulása esetén jó lehetőséget lát arra, hogy gyártókapacitást is telepítsen Magyarországra - mondta az államtitkár.

Szijjártó Péter a keleti nyitás politikájának újabb sikerpontjaként értékelte, hogy az egyik célországból érkező tőke nyomán újabb munkahelyek jönnek létre Magyarországon. A helyszín kiválasztása és a cégbejegyzés folyamatban van - tette hozzá.

Az államtitkár jelezte: a befektetők célja az is, hogy a magyar szaktudásra alapozva előkészítsék az Eva Group gyógyszerészeti és kozmetikai cégeinek európai piaci terjeszkedését.

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter elmondta, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) mindennapos tevékenységével segíti az céget, például együttműködő partner javasolt, és alternatívát tett le a telephely kiválasztáshoz.

Az államtitkár ismertette, hogy a cégcsoportot 1935-ben alapították egészségügyi és kozmetikai termékek gyártására, forgalmazására. Az egészségügyi divízió naponta 350 ezer doboz készítményt állít elő, a termékpalettáján 120 termék szerepel, további 200 további termékük fejlesztés alatt áll. Az egészségügyi piacon azzal szereztek maguknak hírnevet, hogy a cégcsoport elsőként fejlesztett ki két új molekulát a vesegörcs kezelésére. A vállalat az észak-afrikai és közel-keleti térség gyógyszeriparának leggyorsabban növekvő vállalatcsoportja, éves szinten 30 százalékos növekedési ütemet ér el, és Egyiptomban piacvezető a kozmetikai területen.

Nyomtatás
Vissza