Regionális hírek
Liliomültetés a lakóotthonban
Egy megbecsültebb Földért és a befogadó társadalomért ültetnek lilomokat az autista otthonban.

Az Angyalliget Közhasznú Alapítvány balmazújvárosi Autista Lakóotthonának lakói, a Dorcas Segélyszervezet Magyarország, a Református Egyház és az Evangélikus Egyház képviselői, valamint a Balmazújvárosi Környezetvédelmi Csoport Egyesület aktivistái 400 db liliomhagymát ültetnek el a lakóotthon kertjében a Föld Napja alkalmából április 24-én.

Az egyházak és civil szervezetek közös akciójának célja, hogy az autizmussal élőkkel közösen történő virágültetéssel felhívja a figyelmet a természeti- és lelki környezet védelmének fontosságára, továbbá az autizmussal élők különleges helyzetére, a befogadó és elfogadó társadalom kiépítésének szükségességére.

A balmazújvárosi autista lakóotthon 2009-ben jött létre és jelenleg 12 ember számára nyújt világszínvonalon bentlakásos ellátást.

A holland anyaszervezetű Dorcas Segélyszervezet Magyarország 22 éve folytatja tevékenységét, kiemelten foglalkozik a mentálisan sérült emberek fejlesztésével és a befogadó társadalom megteremtésével.

Az eseményen részt vesznek: Szabadi Árpád református esperes, Endreffy Géza, a balmazújvárosi evangélikus egyházközség lelkésze, dr. Tiba István, Balmazújváros polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint az érintett szervezetek vezető tisztségviselői.

Nyomtatás
Vissza