Gyógyszerpiac
Komplex technológiai fejlesztés a Tevánál
Az 1,8 milliárd forintos beruházással további munkahelyek létesülnek a gyárkomplexumban.

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. 361 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. Ez év végéig 1,8 milliárd forintos beruházással komplex technológiai fejlesztés valósul meg a TEVA debreceni gyárában. A szilárd gyógyszerformák előállításának hatékonyságára irányuló beruházással további munkahelyek létesülnek a gyárkomplexumban.

Az elmúlt évek kapacitásbővítő beruházásainak köszönhetően mára Debrecenben készül a TEVA szilárd gyógyszerkészítményeinek (tabletta, drazsé, kapszula) 1/7-e, mely éves szinten 9 milliárd készítményt jelent. A gyártott termékek komplexitása is meghatározó, hiszen több mint 3000-féle készítmény készül a cívis városban található gyárban.

A mostani beruházás célja, hogy a vállalat a jelenlegi kapacitásra építve ún. flexibilis gyártási feltételeket valósítson meg. Így a termékek gyártási idejének csökkentésével még gyorsabban tud majd reagálni a piac igényeire. Ehhez a vállalat szakemberei a gyártási folyamat minden egyes fázisát megvizsgálták és keresték azokat a lehetőséget, ahol a termék előállítási idején csökkenteni tudnak. Így az 1,8 milliárd forintos beruházás keretében több, nemzetközi szinten is csúcstechnológiának számító berendezés beruházása mellett döntött, melyek a gyártáson és a csomagoláson túl, a minőségbiztosítás, a hulladék-, és raktárgazdálkodás területeire is fókuszál. Ezzel biztosítja a vállalat a gyors és az igényekhez maximálisan alkalmazkodó gyógyszerellátást.

A piaci igényekhez való alkalmazkodás jól megmutatkozik abban is, hogy a szállítási idő csökkentésén túl, olyan berendezések is érkeznek a telephelyre, melyek az egyre népszerűbb terméktípusok (pl. filmbevonatos tabletták) hatékony gyártását is lehetővé teszik.

A beruházással a TEVA legnagyobb szilárd gyógyszerformákat előállító gyárának létszáma további 10 munkatárssal bővül, valamint a telephely stratégiai pozíciója tovább erősödik. A projekt megvalósításához a TEVA az Új Széchenyi Program keretében 361.8 millió forint támogatást nyert el.

Nyomtatás
Vissza