Gyógyszerpiac
Influenza: megérkezett a vakcina Békésbe is
A nagy roham inkább november végére, decemberre várható.

Immár a Békés megyei háziorvosokhoz is megérkezett a térítésmentes szezonális influenza elleni vakcina, a védőoltások beadása is megkezdődött. Főleg az idősebb korosztály, illetve a krónikus légzőszervi megbetegedés miatt szenvedők élnek az ingyenes lehetőséggel. Akiknek fizetni kell a szúrásért, csak elvétve oltatnak – írja a beol.hu portálja.

Eddig csak néhányan vették igénybe a térítésmentes lehetőséget, a nagy roham inkább későbbre várható, november végére, decemberre – közölte dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos, aki hozzátette azt is, főleg az idősebb korosztály kér védőoltást. A 65 év felettiek többsége már évek óta visszatérő vendég ilyenkor a rendelőkben, ők rutinszerűen oltatnak, ugyanis a fiataloknál jobban tartanak a kórtól.

Az idősek és a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők immunrendszere általában gyengébb, az ő esetükben nagyobb a fertőzés veszélye, vélhetően ezért kérik a vakcina beadását – folytatta a szintén megyeszékhelyi háziorvos - dr. Sonkoly Iván, aki a megérkezett oltóanyagokat egy hete kezdte el beadni. Mint kiemelte: ritkaságszámba megy, hogy olyan kéri a védőoltást, akinek fizetni is kell érte, ilyen esete idén még nem is volt.

A térítésmentes védőoltásra jogosultak köre
Nyomtatás
Vissza