Regionális hírek
Bővítik és felújítják a rendelőt Székesfehérváron
Európai uniós támogatással újítanak fel és bővitenek egy orvosi rendelőt Székesfehérváron.

Európai uniós támogatással újítják fel és bővítik Székesfehérváron a 10 ezer felnőttnek és gyermeknek egészségügyi szolgáltatást nyújtó Fiskális úti orvosi rendelőt; a több mint 90 millió forintba kerülő beruházás költségeinek csaknem 60 százalékát az Európai Unió finanszírozza - jelentette be szerdán a polgármester. A beruházás indítása alkalmából tartott rendezvényen Cser-Palkovics András (Fidesz) elmondta: a tetőtér beépítésével kétszeresére nő az intézmény hasznos alapterülete, lehetőség nyílik a gyermek- és felnőtt orvosi rendelők térben való elkülönítésére, s a jogszabályokban előírt módon, önálló bejárattal védőnői tanácsadó szolgálatot alakítanak ki. Az épület előtt parkosított pihenőudvar lesz.

A beruházás kivitelezését a munkálatokat közbeszerzés keretében elnyerő székesfehérvári Fehérép Kft. szakemberei végzik. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában május végéig megvalósuló felújítás során elvégzik egyebek között az épület akadálymentesítését, kicserélik a tetőszerkezetet, lebontják, s az épület megújult funkciójának megfelelően átépítik a válaszfalakat, szigetelik a homlokzatot, s a mozgásukban korlátozottak számára liftet építenek be.

A Fiskális úti rendelő felújítása és bővítése része az egészségügyi létesítmények korszerűsítési folyamatának. Korábban már elvégezték az egyik legnagyobb városrész orvosi rendelőjének a felújítását, a továbbiakban pedig a pályázati lehetőségek felkutatásával és kihasználásával folytatják majd a sort.

Nyomtatás
Vissza